TICKETS ENG

Visueel spektakel met James Aldridge en Dave Meijer

Visueel spektakel James Aldridge en Dave Meijer

Galerie Christian Ouwens neemt je mee in twee totaal verschillende werelden: die van de gelaagde, kleurrijke schilderijen van James Aldridge en de abstracte, minimalistische composities van Dave Meijer.

De Britse kunstenaar James Aldridge woont en werkt in Zweden. Door verschillende dimensies op elkaar te plaatsen in zijn enorm grote schilderijen resulteert dit in een levendige symbiose.

De Nederlandse kunstenaar Dave Meijer is daarentegen op zoek naar openheid en abstractie, hij laat zijn visie op de wereld zien met zo weinig mogelijk elementen, samengevat in installaties bestaande uit tientallen werken.

Voor Dave Meijer is een minimalistische compositie voldoende om de toeschouwer verder dan het schilderij te laten kijken; de lijnen zijn denkbeeldig getekend in het verlengde van het schilderij, in de witte ruimte tussen zijn werken. James Aldridge trekt de kijker daarentegen steeds dieper in zijn schilderijen en weet daarmee de toeschouwer te absorberen in een andere wereld.

Het formaat en de geometrische vormen binnen het werk van beide kunstenaars zijn de toevallige overeenkomsten en zorgen hiermee voor buitengewone diversiteit op de Museumnacht 2018.

Foto credits: James Aldridge HIDDEN (2016), 180 x 250 cm. Gemengde techniek op doek

Je komt bij Christian Ouwens met Buslijn D, Halte Witte de Withstraat. Check hier de buslijnen en haltes.

 

Deel dit op WhatsApp

Informatie

Galerie Christian Ouwens
Eendrachtsweg 20
http://www.christianouwens.nl


20:00 - 01:00 uur