TICKETS ENG

Schuif aan in het Wereldmuseum

Ontdek nieuwe smaken

Tijdens Museumnacht010 beleef je in het Wereldmuseum een avond in het teken van de nieuwste tentoonstelling Ik kook, dus ik ben. Een reis door de keuken met Abdelkader Benali. 

Schuif aan in het Wereldmuseum en deel jouw lekkerste recepten en beste tafelmanieren. Ruik en proef de specerijen in de Smaakstudio of ga zelf aan de slag in een workshop. Doe mee aan de speed tours over de tentoonstelling en woon één van de lezingen bij over eetcultuur. En waag vervolgens een dansje in de Balzaal, waarbij een hapje en drankje natuurlijk niet mogen ontbreken!

Pepers proeven
Spice up the night in het Wereldmuseum, daar horen pepers bij. Bij Fenmei Hu van SPACE101 kun jij jouw smaakpapillen testen. Ga jij voor heet, heter, of heetst?

Een lekker hapje sprinkhaan!
Tijdens Museumnacht010 kun je in de Balzaal van het museum terecht voor een smakelijk hapje sprinkhaan! De insecten zijn verwerkt in bonbons, maar zijn zeker nog goed herkenbaar… voor een klein prijsje kun je ze komen proberen. Durf jij het aan? De snacks worden verzorgd door Het Zesde Geluk & Jinai Looi.

Hoe heet maak jij het tijdens Museumnacht010?
Spice up the night is niet compleet zonder een ware peperproeverij. Wat is jouw max en wanneer breekt bij jou het zweet uit? Ga de uitdaging aan! Tussen 20.00 en 22.00 uur kun je terecht bij de crew van Studio 101 en Fenmei Hu in de Balzaal van het Wereldmuseum.

DIY: Dumplings maken
Jinai Looi van het Zesde Geluk maakt overheerlijke dumplings en nu kunnen we het ook zelf. Dat gunnen we jou ook. Leer ze tijdens de nacht maken en natuurlijk kun je ze daarna proeven. Yum!

Turkse thee, baklava en koekjes
Een zoete inval! Tijdens de nacht vertelt Yeliz Kaya van Kaya Pastanesi in Rotterdam je alles over de Turkse theeceremonie. Wat zijn de gebruiken, hoe wordt de thee gezet en wat eet je erbij? Proeven gegarandeerd!

Smaakstudio
Tijdens de nacht is op de begane grond van het Wereldmuseum een ware Smaakstudio in actie. Hier kan je je verkleden als de Byzantijnse prinses die met een vorkje at, spannende verhalen horen en hapjes van vroeger proeven. De Smaakstudio is onderdeel van het onderzoek van dr. Joanita Vroom, archeoloog Faculteit der Archeologie aan de Universiteit Leiden, haar studenten en assistenten en is ontstaan in samenwerking met Verhalenhuis Belvédère op Katendrecht. Ga je ook aan de slag?

Lezing Maaike Roozenburg
Maaike Roozenburg van Studio Maaike Roozenburg vertelt je alles over drie kleitabletten uit Mesopotamië uit het jaar 2000 voor Christus, de oudst geschreven culinaire bron ter wereld, die op een bijzondere manier worden gepresenteerd. Dankzij een unieke samenwerking met Yale University (Yale Babylonian Collection), reproduceerde zij in samenwerking met de TU Delft deze kwetsbare kleitabletten voor de tentoonstelling. Met deze smart replica’s gaan we op zoek naar overgeleverde sporen van 4000-jaar oude recepten in de kookcultuur van hedendaagse Rotterdammers.

Lezing Joanita Vroom
Dr. Joanita Vroom van de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden neemt je tijdens haar lezing mee terug in de tijd en vertelt over de gebruiken en hapjes vanuit haar expertise. Kom en leer!

Schuif aan bij conservator Alexandra van Dongen
In de tentoonstelling is een grote ronde keukentafel ingericht waar de verhalen van diverse Rotterdammers worden verteld. Tijdens de nacht kun je aanschuiven bij Alexandra en kun je ook jouw keukengeheimen met ons delen en haar al jouw vragen stellen.

Music please!
Speciaal voor kinderen hebben we een wel heel bijzondere stellage in de Balzaal geïnstalleerd, namelijk van potten en pannen. Maak zelf eerst een eigen koksmuts, leef je daarna uit en maak muziek met keukenmateriaal. Componist Jos de Haas (New Cool Collective) luistert de avond op met zijn performance en later op de avond kunnen de voetjes van de vloer op de klanken van een DJ.

Hapjes en drankjes
Honger van de tentoonstelling en de Museumnacht010? Wij begrijpen het wel! in de Balzaal kun je terecht voor een hapje en drankje in streetfood style!

Beeld: Ik kook, dus ik ben. – Andrew Schuit – Appeltaarte – Lennaert Ruinen

Deel dit op WhatsApp

Informatie

Wereldmuseum Rotterdam
Willemskade 25
http://www.wereldmuseum.nl


20:00 - 01:00 uur