Vrienden voor het leven

Feestelijke opening van de tentoonstelling ‘Vrienden voor het leven’, die in schilderijen, beelden, tekeningen en grafiek een beeld geeft van de vriendschap tussen kunstenaars Henk Chabot en Adriaan van der Plas.

In 1922 bezoeken twee twintigers Wenen. Het zijn Henk Chabot en Adriaan van der Plas. Goede vrienden en allebei net afgestudeerd aan de Rotterdamse kunstacademie. Wenen is één van de hotspots voor de avant-garde van die tijd. De vrienden dompelen zich niet alleen onder in de stad en het kunstenaarsleven, maar maken ook bergwandelingen. Tijdens Museumnacht010 opent de tentoonstelling over hun vriendschap en omdat het Chabot Museum jarig is -25 jaar!- doen ze dat feestelijk en natúúrlijk met een Weens tintje.

Foto credits: Chabot Museum, Foto Jannes Linders

Je komt bij Chabot Museum met Buslijn D, Halte Museumpark. Check hier de buslijnen en haltes.