TICKETS ENG

Erik Sep | Neurotopia by night

Stad in de stad

Op 16 september 2016 opende Neurotopia officieel haar poorten op een nieuwe unieke plek; midden in de stad Rotterdam in een voormalige slagerij (op Van Speykstraat 192). Op steenworp afstand van galerie Frank Taal heeft Erik Sep een nieuw vertrekpunt gevonden voor zijn ‘stad in de stad’,  een totaal installatie van waaruit hij de komende periode zijn stad verder ontwikkelt. Neurotopia is speciaal voor Museumnacht010 ondergedompeld in Music and Lights.

Neurotopia
Erik Sep verbeeldt met zijn miniatuurstad ‘Neurotopia’ de maakbaarheid van ons bestaan. Door onze zichtbare wereld te herscheppen, opent hij bij de kijker een deur naar een parallelle wereld. De wereld zoals we hem kennen, is nooit ver weg in zijn stad. Echter in Neurotopia zijn constructies en verhoudingen mogelijk, die in werkelijkheid onuitvoerbaar zijn en niet zouden passen op één menselijke maat.

Net als in een echte stad is in Neurotopia een permanent proces van bouwen, slopen, reorganiseren en herontwikkeling te zien.  Er wordt continue gezocht naar nieuwe bouwstenen en toepassingen, maar bovenal naar nieuwe opvattingen die hij deelt met de kijker.

Beeld: Neurotopia – Erik Sep

Deel dit op WhatsApp

Informatie

Galerie Frank Taal
Van Speykstraat 129
http://www.franktaal.nl


20:00 - 01:00 uur