Een nacht met de wederopbouwkinderen

Proeven van wederopbouwverhalen

In Verhalenhuis Belvédère is de noodtentoonstelling Wederopbouwkinderen te zien. De kinderen van Rotterdamse kunstenaars en architecten uit de wederopbouwtijd brengen een ode aan hun vaders en moeders én aan de stad. Denk aan architecten als Jaap Bakema en Hugh Maaskant en kunstenaars Ger van Iersel, Henk de Vos, Johan van Reede, Han Rehm, Jan Jongert, Dolf Henkes en Wally Elenbaas. Te zien zijn wandkleden, mozaïeken, muurschilderingen, glas-in-beton werken en privé archief, werken en foto’s.

Tijdens Museumnacht010 kun je in Belvédère aan tafel met deze kinderen. Schuif aan de lange tafels in het Verhalenhuis. Er worden toasts uitgebracht en verhalen gedeeld, er zijn proeverijen van verschillende gastkoks. Ook is er de film ‘Gaten in de Muur’ (100 minuten) van Jan Dirk Schouten over de bijzondere samenwerking van deze kunstenaars en architecten (start 22.00 uur).

Ontmoet, ontdek en beleef de verbeelding, de begeestering en de verbondenheid van toen in de stad van vandaag. Via kunst & erfgoed, verhalen en eten!