Nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld

20:00 - 01:00

De komende jaren gaat Museum Boijmans Van Beuningen aan het Museumpark dicht voor een grote verbouwing. Kom tijdens Museumnacht010 op bezoek bij de allerlaatste tentoonstelling in het museumgebouw: ‘nederland ⇄ bauhaus – pioniers van een nieuwe wereld’. In 2019 is het honderd jaar geleden dat de revolutionaire kunst- en ontwerpschool werd opgericht. Dompel je onder in 800 kunstwerken, performances, meubels, keramiek, textiel, foto’s, typografie en architectuur en maak kennis met de Nederlandse hoofdrolspelers van Bauhaus.

Beeld: Mart Stam (toegeschreven), stoel B 263, 1931, verchroomd metaal, geel gelakt hout, 44 × 48 × 76 cm, uitvoering Gebr. Thonet GmbH, Frankenberg, Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Begin:
March 2 @ 20:00