TICKETS ENG

bruisend programma editie 2018 bekend!

Van maskers & mysterie in het Wereldmuseum tot hartverwarmende kampvuurgesprekken bij galerie Joey Ramone.

Met je Museumnacht passe-partout stap je zo naar binnen bij ruim 40 locaties verspreid over de hele stad: doe een rondje Museumpark, struin door het Witte de Withkwartier, neem een kijkje in het hippe Hoogkwartier of ontdek al het spannends dat Zuid te bieden heeft met het speciale Museumnachtvervoer. Of laat je verrassen en stap in de Mystery bus!

Zuid
Schoenen uit en telefoon inleveren: begin je Museumnacht ontspannen in het Nederlands Fotomuseum met yoga in de tentoonstelling Unwired. Na een potje knallen op een van de 80 flipperkasten in het Dutch Pinball Museum, of een nachtelijk bezoekje aan het Feyenoord Museum, schuif je aan bij Verhalenhuis Belvédère voor volksgerechten en familieverhalen.

Museumpark & Scheepvaartkwartier
Verdwaal in Museum Boijmans Van Beuningen tussen de XL kunstwerken, soms wel 5 bij 6 meter groot, of laat je in de Kunsthal onderdompelen in de tragikomische wereld van Deense kunstenaar Michael Kvium. Vergeet niet een selfie te maken verkleed als Cleopatra in het Belasting- en Douane museum of struin rond bij Chabot Museum, Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld.

Oude Westen
Doe tijdens Museumnacht010 een rondje galeries in het Oude Westen. Bij Galerie Rianne Groen draait het om het thema ‘thuis’, met werk van o.a. Wouter Venema en Christof Mascher. Bij PrintRoom vind je nieuwe energie in een mobiele berkensauna en ook De Kracht van Rotterdam is niet te missen: de galerie kleurt de Van Speykstraat felroze met modefotografie en performances.

Witte de Withkwartier
Ga voor poverty-chic en laat je knippen bij de pop-up kapsalon in Showroom MAMA of stap binnen bij V2_ als je durft, waar de machine van kunstenaar Philip Vermeulen ballen door de ruimte schiet met 150 km per uur. Ook een aanrader is Witte de With Center for Contemporary Art, met o.a. een optreden van The Residents: het best bewaarde geheim uit de popgeschiedenis. In het Witte de Withkwartier vindt je o.a. ook TENT Rotterdam en WORM.

Hoogkwartier & Centrum overig
In het Schaakstukkenmuseum speel je een levensgroot schaakspel met de architectonische reuzen van Rotterdam: sla met de Erasmusbrug een kubuswoning van het bord! Bemachtig bij het Mariniersmuseum een van de felbegeerde tickets voor het uitzicht vanaf het Witte Huis, of ga flirten met kunst bij Kunstuitleen Rotterdam. Neem een kijkje bij het Maritiem Museum of laat je trakteren op beats door DJ’s Jeff Solo en Ted Langenbach bij Museum Rotterdam.

Op de programmapagina filter je de ruim 80 programmaonderdelen gemakkelijk op buurt of soort activiteit.

 

Ander nieuws

WANTED: vrijwilligers

De zoektocht naar vrijwilligers is weer begonnen! Meld je nu aan!

> Bekijk bericht