TICKETS ENG

De tips van Gerard van de Sanden

Ambassadeur

"Ik heb er niets mee, met belasting betalen. Maar met Bont & Blauw bij het Belasting & Douane Museum denk ik dat het een leuke avond wordt."

De directeur van het Dutch Pinball Museum is naar eigen zeggen niet verslaafd aan flipperkasten, maar er wél chronisch enthousiast over. Tijdens Museumnacht010 vind je ‘m uiteraard in zijn eigen museum op Katendrecht. Maar anders had hij zeker zijn top drie bezocht.Strips en flipperkasten gaan goed samen
“Er zijn heel veel parallellen te vinden tussen strips en flipperkasten. Veel flipperkasten zijn gebaseerd op superhelden. Wat mij betreft kunnen we in de toekomst dan ook zeker wat samen doen met het Strips! Museum, dat lijkt me geweldig.”

 

Zingen? Sign me up!
”Eurovisiesongestival Karaoke in het Nederlands Fotomuseum, lees ik dat goed? Sign me up! Het is lang geleden dat mijn hart ging van ding-dinga-dong. Maar goed, slow down brother, we moeten nog even geduld hebben. Ik sta niet te zingen tijdens Museumnacht010 maar te flipperen. Ook niet verkeerd natuurlijk.”

 

Voor één keer enthousiast over belasting
”Ik heb er niets mee, met belasting betalen. Maar met Bont & Blauw bij het Belasting & Douane Museum denk ik dat het een leuke avond wordt. Laat je uitkleden door de fiscus, loop een blauwtje en dat met lekkere blues op de achtergrond. Iedereen heeft zo zijn grenzen, het wordt wel duidelijk waar die liggen in dit geval.”

 

Over Gerard van de Sanden
”Hoe je mij moet omschrijven? Doe maar Pinball wizard. Ik ben zo’n 25 jaar huisschilder geweest. En hoewel ik dat prima vond, begon het wel te kriebelen. Het museum is écht het typische voorbeeld van een uit de hand gelopen hobby. Vanaf mijn zesde ben ik al met flipperkasten bezig. Het heeft me gewoon nooit losgelaten. Op mijn 14e kocht ik de eerste. Toen ik een jaar of twee geleden tegen een geschikt pand aanliep, wist ik gewoon dat ik het moest doen. Een eigen museum is tenslotte de droom van iedere verzamelaar. Met cultuur had ik vroeger niet zoveel. Maar tegenwoordig denk ik daar toch anders over. Een tijdje geleden had ik Amerikaanse vrienden over. Die zijn wel jaloers op wat we hebben. Musea zijn bovendien belangrijk voor de stad. Het hoeft alleen niet zo serieus wat mij betreft. Ik krijg veel klassen over de vloer. Als die alleen weten dat ze naar een museum gaan, zie ik lange gezichten. Totdat ze binnenkomen, dan worden ze blij natuurlijk.”

Eurovisiesongfestival Karaoke

Zing de sterren van de hemel

> BEKIJK ONDERDEEL

COSPLAY EXTRAVAGANZA at STRIPS!

Superhelden in een modeshow

> BEKIJK ONDERDEEL

Leer comics tekenen

Leer van de pro's

> BEKIJK ONDERDEEL

BONT & BLAUW bij het Belasting & Douane Museum

Koop een complimentje

> BEKIJK ONDERDEEL