TICKETS ENG

De tips van Fred van Leer

Ambassadeur

"De fotowedstrijd bij Sober Industries klinkt ook interessant. Wat voor de één gewoon een foto is, is voor de ander een kunstwerk."

Stylist, presentator en social influencer Fred van Leer vindt dat je jezelf op 4 maart eigenlijk gewoon moet laten verrassen. “Dat is wat Museumnacht010 moet doen. Anders kun je ook gewoon naar het museum, dan weet je wat je krijgt.” Gelukkig heeft hij ook tips voor mensen die wél van te voren willen weten waar ze heen gaan.Veel artwork in huis
Het is veel aanbod zeg, kanonnen. Even kijken hoor. Als ik dan toch moet kiezen, ga ik naar Telling Stories in de Aboriginal Art Gallery. Dat lijkt me geweldig. Ik heb zelf heel veel artwork thuis. Van Afrikaans tot weet ik veel wat, dus dat lijkt me een fantastische keuze.

 

Gek op selfies
In Het Oogziekenhuis leren ze hoe je professionele selfies maken, daar ben ik benieuwd naar. Ik ben zelf ontzettend van de selfies, heel erg leuk. Ik ben er al behoorlijk goed in vind ik, dus ben benieuwd wat zij ervan zeggen. Of ze mij niet gevraagd hebben om die cursus te geven? Nou inderdaad, waarom eigenlijk niet. Schandalig! De tocht door de binnenkant van het oog bij Het Oogziekenhuis laat ik wel even zitten, brrrr.

 

Leren tekenen
Weet je, ik ben gewoon niet van het hele moeilijke. Van die installaties waarbij je staat te kijken naar twee buizen die op de grond liggen en dat het dan art is. Dat snap ik nooit. Wel leuk lijkt me om comics te leren tekenen in het Strips! Museum. Ik ben een ongelofelijke fan van Roy Lichtenstein, dat is ook comic-actig. Buiten het feit dat ik graag piano zou willen kunnen spelen, zou ik willen kunnen tekenen. Ik schets wel voor m’n eigen collectie, nu ben ik met m’n tweede bezig, maar ik kan echt geen mensen tekenen. Onder mijn vrienden zit een aantal goede kunstenaars, het is echt fantastisch wat die kunnen.

 

Zien hoe anderen het zien
De fotowedstrijd bij Sober Industries klinkt ook wel interessant. Wat voor de één gewoon een foto is, is voor de ander een kunstwerk. Ik ben dol op fotografie, voor social media ben ik altijd bezig met wat een toffe foto zou zijn. Ik zou willen meekijken door de ogen van de jury, weten waarom een bepaalde foto wordt beloond met een prijs.

 

Mooie kostuums
De opera in Huis Sonneveld klinkt ook geweldig. Opera is natuurlijk wél heel ingewikkeld en zwaar. De verhalen snap ik niet en de tekst versta ik niet, maar de zang vind ik fantastisch. En die kostuums!

 

Over Fred van Leer
“Omschrijven wie ik ben, dat is lastig. Ik ben gewoon Fred van Leer, stylist, presentator en social influencer. Dat moet lading wel dekken. Ik woon al 21 jaar in Rotterdam. Ik ben opgegroeid in Alblasserdam, onder de rook van. Als ik dan met de bus naar de stad ging, zag ik op de Brienenoordbrug de skyline al. Dat vond ik zo indrukwekkend. Voor mij is dat hetzelfde gevoel wat ik van New York krijg. Ik kan verdrinken in de energie van Rotterdam, me helemaal verliezen in de stad. I love Amsterdam, daar kom ik heel graag. Maar ’t is wel een dorp. Rotterdam is een wereldstad.

Telling Stories

Waan jezelf even in Australië

> BEKIJK ONDERDEEL

Beleef Huis Sonneveld

Ontdek de museumwoning

> BEKIJK ONDERDEEL

Sober Talent Contest

Een dik verdiend podium

> BEKIJK ONDERDEEL

Een tocht door de binnenkant van het oog

Beleef Het Oogziekenhuis

> BEKIJK ONDERDEEL

Maak een professionele selfie

Leg je bezoek aan Het Oogziekenhuis vast

> BEKIJK ONDERDEEL

Leer comics tekenen

Leer van de pro's

> BEKIJK ONDERDEEL