TICKETS ENG

De tips van Elsbeth Grievink

Ambassadeur

"Met mijn dochter zou ik naar Het Natuurhistorisch gaan. Al ben ik bang dat mijn dochter weer blijft steken bij de McFlurry-egel, die is daar doorgaans niet weg te slaan."

Elsbeth Grievink is journalist en tekstschrijver en verzorgt de PR voor culturele instellingen. Ze is ook één van de ambassadeurs van Museumnacht010. Een top drie maken viel nog niet mee, er zijn zoveel leuke dingen.Opera, dat zie ik wel zitten
“Ik zou beginnen in Noord, bij Assembled by Root op de Zaagmolendrift, een galerie waar ik nieuwsgierig naar ben. Er is daar een duo-expositie met onder andere Philine van den Hul. Ze maakt vloer- en wandsculpturen uit lijnen, gewoon met garen en tape. Ruimtelijk of plat, het is betoverend mooi. Daarna zou ik naar Huis Sonneveld gaan. Daar ben ik al heel veel geweest, want ik werkte bij het NAi (tegenwoordig Het Nieuwe Instituut) toen het open ging, maar ik blijf het een mooie plek vinden. De architectuur, de meubels en de sfeer in het huis lenen zich geweldig voor fotoshoots. Maar een opera, zoals tijdens Museumnacht010 op het programma staat, zie ik daar ook helemaal zitten. Dat wil ik graag meemaken.”

 

Gek van de McFlurry-Egel
”Met mijn dochter zou ik naar Het Natuurhistorisch gaan. Het lijkt me te gek om het museum in het donker te zien. Al ben ik bang dat mijn dochter weer blijft steken bij de McFlurry-egel, die is daar doorgaans niet weg te slaan.”

 

Garage, altijd goed
”Mogen het er maar drie zijn? Want Garage lijkt me ook heel tof. Ik weet overigens niet precies wát ze er gaan doen. Dat hoort toch ook een beetje bij Museumnacht, je laten verrassen? En Garage vind ik eigenlijk altijd wel goed. Oh, en Flowerdales die jonge kunstenaars laat exposeren in de Van Speykstraat, dat wil ik ook niet missen. Nou goed, kijk maar welke tips je gebruikt.”

 

Over Elsbeth Grievink
“Ik voel me thuis in Rotterdam. Het heeft alles wat ik in een stad zoek. Het is grootstedelijk én kleinschalig. Er zijn bombastische, stoere én intieme plekken. Romantiek is er ook, in de parken of aan het water. Dat vind ik een mooi contrast.” Sinds 19 jaar woont Elsbeth Grievink in Rotterdam. Als tekstschrijver schrijft ze over design, mode en architectuur, onder andere voor FD Persoonlijk en Elle Decoration. Daarnaast verzorgt ze de PR voor culturele instellingen. Die creatieve sector vindt ze boeiend. “Rotterdam is ondernemend, lefgozerig op het gebied van cultuur. Niet te voorzichtig, er kan veel. Zo’n Art Rotterdam bijvoorbeeld, het is toch geweldig hoe zoiets zich hier kan ontwikkelen! Wat ik goed vind, is dat het hier nooit stil staat. De stad vindt zich steeds opnieuw uit.”

 

Beeld: Aad Hoogendoorn

Rhythms

In relatie met de ruimte

> BEKIJK ONDERDEEL

Beleef Huis Sonneveld

Ontdek de museumwoning

> BEKIJK ONDERDEEL

Jonge kunstenaars bij Flowerdales

Nieuw werk in etalages

> BEKIJK ONDERDEEL

Het Natuurhistorisch by Night

Dode dieren met een verhaal

> BEKIJK ONDERDEEL

How to disappear completely

Verdwijnen of verschijnen?

> BEKIJK ONDERDEEL